En lång artikel om boken i Länstidningen

I jämtländska Länstidningen (2012-12-20) finns en artikel med intervju med Maria om boken "I en underbar ballong" och även bra bakgrundsinformation om Roxettes prestationer de senaste åren. Synd bara att bilden på bokomslaget blev så suddig.

Utdrag ur artikeln:

"Musikpsykologi studerar upplevelser och beteenden i samband med musik och handlar bland annat om hur man kan må bra av musik och om hur vissa delar i hjärnan påverkas när man lyssnar på musik. Maria Sörgjerd fördjupade sig i ämnet genom facklitteratur och öppna seminarier vid Uppsala universitet. Roxern Paula Cafero Högström, från Argentina, bidrog också med inspiration och information med sina historier. Maria undersökte även sociologiska teorier, som gruppgemenskap och identitet. Efter ett tag började bilden klarna.

– Jag såg att musik kan vara en positiv drivkraft och en enande kraft i en människas liv. Fans blir ofta lite baktalade och förlöjligade. Den stämpeln vill jag tvätta bort. Visst kan ett musikintresse spåra ur och bli fanatiskt, men ofta är det fantastiskt, säger Maria Sörgjerd, som också reagerat på att Roxette sällan fått uppskattning av musikkritiker trots att de rönt stora framgångar både i Sverige och internationellt med 75 miljoner sålda skivor."

Läs hela artikeln här: http://ltz.se/kulturnoje/noje/1.5412693-musik-som-enande-kraft

20 dec 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)